Trygghet i trøblete tider

I et velfungerende demokrati må de styrende gjennom sine handlinger og væremåte kunne skape  trygghet til landets befolkning også når det stormer som verst.  Det har Erna greidd.

I løpet av de 8 årene Erna har sittet ved roret, har hun måtte håndtere flere store og utfordrende kriser, den ene værre enn den andre.

Den første brottsjøen slo inn over landet i 2014 og besto i at oljeprisen ble mer enn halvert på veldig kort tid.

Den andre kom som en følge av den første. Arbeidsledigheten økte dramatisk, spesielt på Sør- og Vestlandet. Til sammen 22 000 jobber forsvant sommeren 2014.

Den tredje kom året etter i form av en flyktningestrøm som ingen hadde forutsett. Mer enn 30 000 banket på døra og ville inn.

Alt det skjedde like etter at den borgerlige regjeringen tok over. Men Erna viste ro og handlekraft.

Sammen med sin besetning fikk hun arbeidsledigheten ned, næringsaktiviteten opp, nye arbeidsplasser ble skapt, gründervirksomheten blomstret og pessimismen ble endret til optimisme i befolkningen. I tillegg fikk hun flyktningestrømmen under kontroll slik at den ble bærekraftig for hva landet kunne handtere både med hensyn til å beholde vår velferd og klare integreringen.

Men den verste krisen lå ennå foran henne, nemlig pandemien.

Erna er som best når sjøen står på som verst. Håndteringen av pandemi har hun klart på en måte som er blitt lagt merke til i resten av verden. Her har Norge vært best på alle fronter.

Antall syke og døde har vært lavest sammenlignet med andre land på kloden. Støtteordningene for næringslivet og de permitterte har gjort at de aller fleste har kommet igjennom krisen på en god måte.  Nå faller arbeidsledigheten som en stein og samfunnsfunksjonene er snart tilbake til normalen.

I tillegg har Erna gjennomført stort sett alle pålegg som ble fremmet i Gjørv kommisjonens arbeid etter Utøya massakren.

Nytt treningssenter for politiet er åpnet, terrorberedskapen er styrket, kampen mot digitalisert kriminalitet er betydelig styrket, antall ansatte i politiet er økt med flere tusen, utskiftningen av de gamle redningshelikoptrene er i full gang og tre nye politihelikoptre er anskaffet og i full operativitet.

Erna har vist en beundringsverdig handlekraft og ro i en særdeles trøblete tid for Norge. Hun har bevist at hun er å stole på.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *