Til topp i Porsanger

I min ordfører periode fra 1999- 2007, ble jeg noen ganger konfrontert med påstander om at jeg ikke kjente geografien i kommunen min godt nok. Særlig skjedde det når de som var født og oppvokst i Porsanger, begynte å fortelle om gode fiskevann og kjente fjelltopper navngitt på samisk.

Som en kystens mann, født og oppvokst i Kamøyvær, var jeg ikke helt fortrolig med det samiske språk. Derfor hadde jeg litt vanskelig å helt forstå hvilket sted som det var snakk om når samiske navn ble nevnt.  Selv om jeg hadde vandret Laksefjordvidda årlig på kryss og tvers i nesten 20-år med fiskestang og ryggsekk, var jeg ikke like godt kjent i Porsanger.

Dette måtte jeg gjøre noe med, og da Stabbursdalen Naturhus og Museum igangsatte prosjektet «Til topps i Porsanger», hvor målet var å gå til 8 forskjellig fjelltopper spredt omkring i hele Porsanger i løpet av sommeren , grep jeg sjansen. Kona og jeg fikk mange fine turer og naturopplevelser omkring i Porsangers vakre natur.

Jeg tok en mengde bilder som jeg vil dele med dokker fremover. Det finnes neppe en mer naturskjønn kommune i Norge hvor vidde, fjell, kyst og fjord møtes enn Porsanger, Norges «Naturhovedstad».

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *