Respektløs harselering av statsministeren

 

Over tid har det i de sosiale medier blitt mer og mer vanlig å spy ut av seg konspirasjonsteorier, sjikane og ukvemsord hensynsløst og uten  sannhetsgehalt.

I et twitter innlegg har kvinnen bak twitter navnet SølveMare, gått ut med en beskrivelse av statsminister som både er respektløs og ufin i tonen.

Det er fullt lovlig å kritisere en statsminister for hva hun har sagt og gjort, men det går an å gjøre på ordentlig måte.

SølveMare på twitter er et godt eksempel på hva jeg sikter til når hun i et innlegg tiltaler statsministeren på følgende måte: ÅH HERREGUD, KVINNE!!!

Ville du, SølveMare, ha likt å bli tiltalt på denne måten? For deretter å fremsette påstander som er helt bak mål. Når jeg så stiller spørsmål om ditt kunnskapsnivå i saken, blir det full fyr i leiren. Mitt svar går på innhold og ikke kjønn.

Ønsker derfor å kommentere punktene du tar opp i din tweet og gi noen etterspurte svar fremkommet i lenken:

  • 1 – sitter stille i båten mens man er i regjering.

Er det noen som ikke har sittet stille i båten, så er det Erna. Erna har vist seg utrolig dyktig i handtering av store og alvorlige kriser Norge har opplevd i løpet av hennes periode.

Den første krisen varte mellom 2014-2016. Oljeprisen falt som en stein med det resultat at 22.000 på Vestlandet mistet jobbene sine.

Den andre skjedde i 2015 med flyktningestrømmen, hvor 30.000 flyktninger sto og banket på døra og ville inn.

Den tredje var pandemien i 2020 med nedstenging av landet som det mest dramatiske tiltaket landet har vært igjennom i fredstid. Ingen trussel har vært større verken nasjonal eller globalt. Mens mennesker døde som fluer omkring i verden, greidde Norge å holde både antall døde og syke nede langt bedre enn alle andre land i verden.

Alle disse krisene er løst under Ernas ledelse. Den samme Erna som du påstår har «sittet stille i båten mens ho har vært i regjering«.  Når det gjelder handteringen av pandemien har vi vært best i verden. Den anerkjennelsen er det Verdens Helseorganisasjon, WHO, som gir Norge. Derfor kunne vi åpne landet og feire at normaliteten er tilbake den 25. sept. i motsetning til mange andre land.

Eller har kanskje krisebehandlingen vært så god at du, SølvMare, ikke har lagt merke til krisene som har rammet landet vårt?

Neste punkt

  • 2 – taper valget

Med unntak av Quisling-regjering under krigen, har alle regjeringer siden 1905 tapt minst et valg, det siste de stilte opp i.  Vårt folkestyre gir folket den avgjørende myndighet.

  • 3 – nå må vi få gjort noe med innvirkningen vi har på klima, asså.  DU HAR KUNNE GJORT NOE MED DETTE I ÅTTE ÅR.

Statsministeren snakket ikke om Norge da hun i intervjuet med Dagbladet ytret sin bekymring for klima arbeidet. Hun snakket om alle de landene som har underskrevet Paris-avtalen, men som ikke gjør nok for å etterleve kravene for å nå disse målene.

Norges andel av klimautslippet utgjør 0,3 prosent av totalen. Kina er verstingen med 22 prosent, deretter USA med 18 og Europa med 11 prosent. Den mest forurensende måten å produsere energi på er gjennom bruk av kullkraftverk. Her er Kina verstingen. I fjor hadde kinesiske kullkraftverk et CO2-utslipp tilsvarende 51 ganger hele Norges totale klimautslipp.

De internasjonale klimaavtalene er en forpliktende solidaritetsavtale der alle lover å ta ned sin andel.  Når dette ikke skjer blir vår statsminister bekymret og det var den bekymringen hun ytret til Dagbladet. Erna har dessverre ingen makt over bl.a. den kinesiske regjeringens gjøren og laden.

Norge har satt som mål at klimautslippene innen 2030 skal reduseres med 50 – 55 prosent fra nivået i 1990.  Dette arbeidet er i full gang.

Ingen land i verden har et større innslag av El-biler enn Norge. Målet er at alle private nybiler fra 2025 skal være utslippsfri. Regjeringen har vedtatt en plan for fossilfri kollektivtrafikk fra 2025, og endret petroleumsloven som fjerner statlig støtte til de som vil starte leting etter nye oljefelt.

Som tiltak for å få til det grønne skiftet har regjeringen i tillegg gått inn for at:

  • Verdens mest klimaeffektive aluminiumsproduksjon skal testes ut på Karmøy.
  • Verdens største flytende havvindspark, Hywind Tampen, etableres i Nordsjøen.
  • Det største klimaprosjektet i norske historie, Langskip, er under bygging. Det skal sikre fangst, transport og lagring av CO2 i Norge.
  • De siste 3 årene har regjeringen brukt 1,2 mrd kr. på å etablere en offensiv norsk hydrogensatsing.

Så kjære SølveMare, sett deg bedre inn i saken før du kritisere andre og vis bedre respekt og oppførsel i din fremtreden på nettet.

Hilsen «Replygubben»

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *