Nå er det vanlige folks tur til å bli lurt

blinkefrekvensen har økt betydelig

 

Regjeringen er nok født under en lykkestjerne. Som hjelp i budsjettforhandlingene med SV, dukket det plutselig opp 2,3 milliarder i ekstra utbytte fra Statskraft.

Norge er storeksportør av energi til det europeiske marked. Men etter at Putin stengte gasskranene fra Russland, skriker Europa enda høyere etter mer strøm fra Norge.

Pris bestemmes ut fra etterspørsel og tilbud. Når etterspørselen er stor og tilbudet begrenset, øker prisene. Norge er tilbyderen og tjener penger som gress. Milliardene strømmer inn i statskassa i mengder som gjør at onkel Skrue sin pengebinge blir som en bitte liten sparegris å regne.

Men de høye strømprisene rammer også norske forbrukere. Det er dette norske forbrukere erfarer i disse dager. Strømregningene går til himmels og norske familier har kjempe problem med å handtere den ny utfordringen. Folk spinker og sparer strøm på alle mulige og umulige måter, men det monner så lite. Mulig løsning mot høye strømregninger kunne være å fordele noe av eksportoverskuddet tilbake til forbrukerne, men den gang ei.

For samtidig satt AP/SP regjeringen i budsjettforhandling med SV. For å innfri noen av SV sine krav var det behov for milliarder.

Regjeringen er nok født under en lykkestjerne. For til hjelp i budsjettforhandlingene lå der plutselig 2,3 milliarder i ekstra utbytte fra Statskraft som følge av de høye strømprisene. Disse milliardene passet som hånd i hanske for å berge budsjettforhandlingene.

Muligheten for at noe av pengene kunne benyttes til å kompensere for de høye strømregningene til befolkningen, rant nok ikke statsministeren og finansministeren i hu. Lysten på makt trumfet «vanlige folk» sine interesser.

Finansministeren reiste Norge rundt under valgkampen og fremstilte seg som Norges svar på Robin Hood i å forsvare distriktenes interesser. Hele Norge skal tas i bruk har han gjentatt på inn og utpust.

Hans forslag om fjerning av El-avgiften som et godt hjelpetiltak mot de høye strømregningene, vil knapt skape merkbare krusninger på havflaten for vanlige folk.

Befolkningen lengst nord i landet er like berørt av de høye strømregningene som resten av landet, men en fjerning av El-avgiften vil ha null effekt fordi den er allerede fjernet gjennom etableringen av tiltakssonen for Nord Troms og Finnmark.

I følge Altaposten vil regjeringen foreslå å øke Finnmarksfradraget, noe som vil resultere i rundt 600 kr ekstra i lommeboka. 600 kroner er nok til den ene skoen dersom man kjøper seg et par spasersko.

Forslag som dette er å kaste blår i øynene på folk og drive med direkte folkeforføring.

Storsatsingen på distriktene er nå kommet skikkelig i gang. For å få bekreftet at det er tilfelle er det bare å ringe Andøya flystasjon eller Høyskolen på Nesna.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *