Fotball er spill, lek og underholdning – pandemi er sykdom og død.

Lakselv IL sitt småguttelag 1987

«Hvorfor spør du meg om det, jeg kan ingenting om pandemi» svarte en irritert Liverpool trener Jürgen Klopp.  Spørsmålet kom fra en journalist og gjaldt hans syn på myndighetenes behandling av fotballen under pandemien. «Spør de rette myndigheter de kan gi deg svar, min jobb er å være fotballtrener».

Den selvinnsikt mangler vår landslagstrener til fulle.

I flere intervju med pressen har landslagssjefen kritisert våre myndigheter i harde ordelag for behandlingen landslaget har fått under pandemien, og sammenlignet Norges måte å takle den på satt opp mot andre lands måter å gjøre det på.

Fotball er lek og spill, pandemi er sykdom og død. Dersom Ståle Solbakken ønsker å trekke frem hvor flink andre land har vært i motsetning til Norge, så bør sammenligningen også trekke frem pandemiens grimme ansikt med hensyn til antall syke og døde fra de samme landene.

Per dags dato er dødstallene etter pandemien for landene i vår kvalifiseringsgruppe som følger:

Gibraltar                    97
Norge                       822
Montenegro         1732
Latvia                     2579
Nederland          18012
Tyrkia                  56710

Tallenes tale er klare. Tror virkelig landslagssjefen at dødstallene i Norge har vært de samme lave uten at myndighetene har ført en streng pandemikontroll?

NFF har tidligere avstått fra å følge myndighetene anbefalinger. Den gangen kom de krypende tilbake og ba om unnskyldning. Men alle har tydeligvis ikke like lett for det.

Norge har vært det flinkeste landet i verden i handteringen av pandemien. Det er takket være våre helsemyndigheter og øverste politiske myndigheter. Da blir hensynet til fotball ikke fullt så viktig.

Til slutt – Å drive politisk agitasjon med oppfordring til å stemme for å fjerne dagens regjering ved kommende stortingsvalg, tilligger ikke som en del av jobben til en landslagstrener.  Det er misbruk av sin stilling. Det bør kanskje hans overordnede i NFF opplyse han om.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *