Boka om Kamøyvær 1895 – 1945 er klar for salg

1. februar 2019 kl. 13:34

I 1991 startet min onkel, Kåre Pettersen, (1918-2011) arbeidet med å skrive ei bok om fiskeværet Kamøyvær i Nordkapp kommune.

Kåre var svært interessert i lokalhistorie og så at det manglet litteratur som omhandler de små fiskevær og befolkningen som levde der. Historiene fra disse små lokalsamfunn ble ofte oversett, men der levde og virket vitterlig også mennesker på små steder som også fortjener å bli kjent for etterslekten.

Kåre reiste omkring og intervjuet de menneskene som hadde levd og arbeidet i Kamøyvær i angjeldende tidsepoke. Dette gjelder tiden fra den gang Kamøyvær vokste og utviklet seg til da tyskerne brente ned bebyggelsen og jaget befolkningen fra hus og hjem. Alle disse intervjuene ble tatt opp på tape. Disse opptakene er førstehåndsinformasjon som undertegnede har benyttet da boka skulle skrives.

Før Kåre døde spurte jeg han om jeg fikk lov til å fullføre boka dersom han ikke greidde å ferdigstille arbeidet, og det fikk jeg. Resultatet foreligger i boka som nå ligger klar for salg.

Jeg trur jeg med hånden på hjerte jeg kan si at det er få fiskevær i Finnmark eller i Nord Norge som har blitt beskrevet så inngående som denne boka gjør. Innholdet omfatter de aller fleste sider som berørte det daglige livet til befolkningen i Kamøyvær. For at de unge av i dag, som kjenner lite til det livet forfedrene levde på kysten av Finnmark i berørte periode, er dette også en historiefortelling som kan inkludere hele kystbefolkningen i Finnmark og i  landsdelen.

Salg av boka

Ansvarlig for salg og utsendelse av boka blir gjort hjemmefra av undertegnede.
– Pris per bok blir på kr. 350 + porto.
– Portoen blir på kr. 120 pr. bok.
– Boka sendes til kjøpers postadresse.
– Straks betalingen er registrert vil boka bli postlagt.
– Pengene kan enten bli Vippset til telefonnummer 92027696 eller overført til konto nr. 1214.53.41556.
– Betalingen må merkes – Kjøp av boka «Kamøyvær 1895 – 1945».
– Ved bestilling oppgi fullt navn og postadresse.
– Bestillingen kan gjøres enten via SMS til telefonnummer 92027696, via e-mail til bksoeder@online.no eller brev/kort via posten til min postadresse: Verkensvegen 12D, 2050 Jessheim.

Dersom noen av dokker ønsker en signert bok, er det fullt mulig og selvfølgelig gratis. Alle bøker vil bli nummert, for eksempel 25/200, som betyr bok nummer 25 av 200. Dette siden opplaget er 200.

De av dere som allerede har foretatt en forhåndsbestilling av boka, slipper å gjøre bestillingen på nytt, men følge opplegget for betaling som skissert.

 

 

  • 2 kommentarer
Tilbake

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *